VISIE

13% van de huishoudens in Dauwendaele heeft een inkomen op of rond het sociaal minimum (7%  gemiddelde waarde in Nederland).

Volgens het rapport van de Nationale Kinderombudsman in mei 2012 groeit 1 op de 10 kinderen op in armoede. Armoede is niet ver weg. Armoede speelt zich af achter de gesloten deuren in jouw wijk, misschien zelfs bij jouw buren.

Het is onze taak om de mensen in armoede te helpen. Door hen te voorzien van de eerste levensbehoefte in de vorm van verse groente en fruit, geven wij gehoor aan onze opdracht zoals wij die verstaan uit ons begrip van wat het betekent mens te zijn, waarbij we worden geïnspireerd door de Bijbel, de Koran, Boeddha en andere religies, mensvisies en leiders. Zover dat binnen ons bereik ligt, willen wij mensen in armoede helpen. Een deel van de financiële stress in een gezin kunnen wij verminderen als wij hen gezond voedsel en een stuk voedselzekerheid kunnen geven. Het is ons aandeel in het voorkomen dat volwassenen en kinderen door ongezonde voeding ondervoed raken of overgewicht creëren.

In het voorjaar van 2014 startte het stadstuinbouwproject van CitySeeds in Middelburg. We zijn toegankelijk voor alle minimumhuishoudens op Walcheren. We leggen de nadruk op de mensen in onze omgeving: Dauwendaele en Mortiere.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.