Maria Sturm nieuwe voorzitter CitySeeds Middelburg en Bas Wattel nu ook bestuurslid

Stichting CitySeeds Middelburg heeft deze week een nieuwe voorzitter gekregen, de Middelburgse Maria Sturm. Zij is benoemd in de bestuursvergadering van afgelopen dinsdag 6 oktober. Per diezelfde datum heeft de ‘oude’ voorzitter Martha Vergouwe haar functie neergelegd. Maar Martha verdwijnt niet. Zij gaat zich wel aan heel andere zaken wijden, maar zij blijft wel lid van ons bestuur en als vrijwilligster werken op onze tuinen. Zij wil dan speciaal de pompoenen- en tomatenteelt onder haar hoede nemen.

Verandercoach
En wie en wat is Maria Sturm? Zij heeft een nogal nieuw beroep, zij is ‘verandercoach’ en heeft daarvoor een eigen bedrijf. Je kunt ook zeggen dat zij reorganisaties van bedrijven begeleidt.
In haar vrije tijd tuiniert zij graag. Omdat ze zich naast haar baan ook nog nuttig wil maken als vrijwilligster, ging ze zoeken op internet en kwam CitySeeds tegen, die een nieuwe voorzitter zocht. Binnen de kortste keren kwam ze kennismaken, liep zij haar eerste ronde over de tuinderij en zei meteen ‘ja’.
Maria: “Ik zocht leuk vrijwilligerswerk, ik tuinier graag, CitySeeds kweekt groente en fruit voor mensen met weinig geld, dat vind ik heel mooi, dit ís het gewoon.”

Bioloog in het bestuur
In dezelfde vergadering van deze week is vrijwilliger én bioloog Bas Wattel ook in het bestuur opgenomen. Bas, inmiddels een bekende op de tuinderij, gaat zich naast het werk op het veld eerst bezighouden met een beter en veelvuldiger contact tussen bestuurders en vrijwilligers op het veld. Intussen hoopt hij stadsbioloog van de gemeente Middelburg te  worden.

 

                    

Maria Sturm, nieuwe voorzitter.                         Bas Wattel, druk op het veld. 

 

Reacties zijn gesloten.