Eerste ‘Onkruid Challenge’ groot succes

Foto: De studentes Julia (links) en Nina halen bossen onkruid weg tussen de aardappelplanten. 

Het kon niet beter, afgelopen woensdagavond op de velden van CitySeeds Middelburg. Vanaf 18.30 uur was iedereen die daar zin in had, welkom om op een van de (grote) velden mee te doen aan een Onkruid Challenge, ofwel: gezellig met z’n allen onkruid trekken of wieden met behulp van een hak, schoffel, groot of klein, of zelfs een van de drie wielschoffels van CitySeeds.

Zeker ook door de werkelijk schitterende zomeravond, waren er behalve de vaste vrijwilligers ook zo’n dertig ‘losse’ verschenen. Zoals iemand uit die laatste groep verklaarde: “Ik bekijk elke middag in de krant wat er ’s avonds te doen is in mijn buurt. Toen las ik over die Onkruid Challenge. Ben dus op mijn fiets gesprongen en hier sta ik nu dus naast Eva gezellig te schoffelen.”

Velen kwamen die avond op de fiets.

Op blote voeten
Eva is wat je noemt een opvallende verschijning. In een zwarte top en rode katoenen broek staat deze zelfstandige in de zorg- en welzijnssector te schoffelen, op blote voeten.
“Ja”, zegt ze, “Zo voel ik me het prettigst. In ieder geval in een tuin, in de stad loop ik wel op schoenen, daar is het te vies. Die aardklonten voel ik bijna niet meer, mijn voetzolen zijn eraan gewend.”
En hoe is zij hier nu aan de schoffel geraakt? Via Jaap Flohil, de opper-veldcoördinator van onze tuinderij en momenteel ook van de Challenge.

                                                     Eva, van hoofd tot voet.

Studentes
Even verderop zitten twee studentes tussen de al bijna bloeiende aardappelplanten onkruid te trekken. Dit zijn Julia, die in Nijmegen bos-en natuurbeheer studeert, en Nina, momenteel stagiaire bij de HZ Zeeland, die kust- en zeemanagement doet. Hoe komen zij hier nu terecht? Julia kende CitySeeds al, zodoende.

Het zware geschut in aantocht: Jaap Flohil (links) met gemotoriseerde helpers.

 

Ook onze voorzitter Maria Sturm staat hier te schoffelen.

                                                         Bergjes 'ongewenste planten'. 

Ook meedoen?
Intussen gaf de avondzon tuinderij, harde werkers en flatgebouwen een gouden gloed. En natuurlijk was er een leuke afsluiting met iets te eten en te drinken. Zou jij/u ook wel eens willen meedoen? Dat kan, er blijft voorlopig nog onkruid ( ook wel ‘ongewenste planten’) te  over en deze Challenge was zeker niet de laatste.

Volg ons hier of via Facebook/Instagram. Voor vragen: secretariaatcityseeds@gmail.com of bel secretaris Nico Landsman, 06 4001 7191.

Reacties zijn gesloten.