Een vredesduif, een poes die in de maan woont en een kistje vol dikke prei: resultaat van onze workshops voor scholieren


Onze veldcoördinator Ank met de Chinese broertjes Bogvang (links) en Boan en hun oogst voor thuis.


Gelukkig was het afgelopen woensdag 21 oktober vaak best wel droog weer en konden de kinderen die meededen aan een herfstvakantie-workshop tuinieren lekker mee de tuinen in. Onze Ank vertelde wat er dit jaar allemaal gezaaid of gepoot was en wat ze nú gingen doen. Prei trekken bijvoorbeeld. De kleine, dunne preiplantjes die afgelopen voorjaar de grond ingingen, zijn inmiddels lekker dik geworden. De kinderen hielpen mee deze uit de grond te trekken en in een groentekrat te doen. Ze mochten ieder twee preien mee naar huis nemen. En wat gingen bijvoorbeeld de twee Chinese broertjes Bogvang (9) en Boan (6) van school De Avonturijn daarmee doen? Ze wezen naar hun moeder, die de broertjes kwam ophalen. “Ik denk dat we vanmiddag soep gaan maken waar deze prei ingaat”, zei Bogvang, “maar wel in stukjes gesneden. Jahoor, prei hebben ze ook in China. Bogvang is geboren in de Chinese stad Sjanghai. Zijn drie jaar jongere broertje Boan is geboren in …. Middelburg, want daar waren hun ouders inmiddels naar toe verhuisd.

Boan houdt voortdurend een heel scherp Marokkaans rood pepertje onder zijn neus. Het pepertje ruikt heel scherp, zegt hij en daarop is hij toevallig erg dol op.  Broer Bogvang houdt meer van zoet.

 Boan met zijn  heerlijke, heel scherpe pepertje. "Voor Pinokkio zou ik een veel langere peper nodig hebben". 

Trotse ouders en vrijwilligers

Intussen komen de kinderen die binnen bij City Seeds tekenles hebben gehad van kunstschilder Martijn van ’t Hof er ook bij. Ze zouden leren om een stilleven te tekenen, maar ze kozen allemaal voor iets anders. Een pracht van een vredesduif met kroontje of een poes die in de maan is gaan wonen. De tijd vloog, tijd om in te kleuren hadden ze niet meer. Thuis afmaken dus maar. In elk geval waren de ouders die hen kwamen afhalen, erg trots. En de begeleiders van CitySeeds natuurlijk ook. “We hebben best veel geleerd vanmiddag,” zeiden de scholieren.

Kunstschilder Martijn van ’t Hof in overleg met een aankomend talent.

De poes die in de maan woont.

Vredesduif met kroon, nog niet af, maar dat komt vast en zeker.

 

Reacties zijn gesloten.