Wil je mensen begeleiden?

We houden niet van stempeltjes; alle mensen zijn verschillend, iedereen heeft een talent dat hij of zij kan inzetten voor anderen.

Zo werken er bij CitySeeds mensen die een baan hebben of ondernemer zijn. En mensen die werkloos zijn of een burn-out hebben (gehad) en mensen met een psychische kwetsbaarheid. Mensen met lagere school en academici.

We heten ook een ‘algemene voorziening’, dat wil zeggen dat kwetsbare mensen zonder indicatie bij CitySeeds kunnen werken. We bieden geen ‘dagbesteding’: iedereen moet wel zelf verantwoordelijkheid kunnen dragen voor zijn handelen en de grenzen van anderen respecteren.

Er zijn vrijwilligerscoördinatoren die nieuwe werkers een rondleiding geven en uitleggen hoe we werken. Ze zijn helpers en een vraagbaak, maar niet de enige. We helpen elkaar allemaal.

Iedereen krijgt een samenwerkings-overeenkomst met regels die we belangrijk vinden, zoals dat je vertrouwelijk omgaat met informatie van elkaar en zorgt voor een prettige sfeer.

De veldcoördinatoren verdelen het werk in de moestuin en het voedselbos. Bij hen ligt de nadruk op het goed doen van het werk en dus minder op de sociale kant.