"Van geven word je rijker"


Werkbezoek Tuinen van Groede

Werkbezoek Tuinen van Groede

Een flinke delegatie van CitySeeds fietste na het werk op 8 juli 2020 naar de Tuinen van Groede om eens te bekijken hoe de collega’s daar werken. De bedden liggen in een cirkelvorm tussen houtwallen, wat een heel groene omgeving vormt. Naast de gewone groenten wordt er ook geëxperimenteerd met onbekende gewassen, zoals zeemelde. De kerngroep bestaat uit vier mensen die vaak in de tuin werken. Soms werken vrijwilligers mee. Er eten zo’n 100 mensen (volwassenen + kinderen) uit de tuin; zij heten ‘deelnemers’ en betalen een vast bedrag per maand, waaruit de kerngroep bijna een basisinkomen kan halen. De meesten komen zelf groenten en kruiden oogsten. Op de website kun je zien welke 55 producten deze week kunnen worden geoogst en waar. Op zaterdag oogst de kerngroep en staan de producten uitgestald onder een afdakje. Mooi om te zien en weer een bron voor ideeën.